Matematik

MMatematik haster

06. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Je skal beregne ligning for plan α, der indeholder sidefladen CADF:
For at bestemme ligning for plan α, skal jeg finde normalvektoren 

C(32.32.0),A(0.32.0),D(9.23.23),F(23.23.23)

FC×FD=(0;322;126)

dvs. noralvektoren er (0;-822,89;-322)

α: 0(x-0)-822,89(y-32)-322(z-0)=0
-822,89y-322z+26332=0

er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt fremgangsmåde. Du kan selv efterprøve, om du har regnet rigtigt ved at indsætte punkterne i planens ligning.


Svar #2
06. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvordan? Er det ikke det, jeg har gjort? α: 0(x-0)-822,89(y-32)-322(z-0)=0

-822,89y-322z+26332=0


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg skrev i #1 at det var korrekt fremgangsmåde, men jeg havde ikke kontrolleret dine udregninger, og jeg gav dig en metode til at efterprøve, om den fundne ligning for planen var korrekt.

Jeg forstår ikke, hvordan du får en komponent med decimaltal i normalvektoren, når de to vektorer, der indgår i dens beregning alle har heltallige komponenter. Jeg finder

FC = (9 , 9 , -23) og FD = (-14 , 0 , 0) hvoraf

FC × FD = (0 , 322 , 126)

og dette er normalvektoren. Ligningen for planen er da

322·(y -32) + 126z = 0 , eller

23y + 9z -736 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2016 af fodboldtøs (Slettet)

Hvordan ved man, at man skal finde krydsproduktet af netop FC og FD for at finde normalvektoren? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2019 af laur6576

Jeg spørg om det samme :))


Skriv et svar til: MMatematik haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.