Fysik

øvelse 6.1

06. marts 2012 af tanjapeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg er virkelig lost i følgende opgave så al hjælp vil være værdsat!

"Idenne øvelse skal du regne på Universets densitet før i tiden. Vi ser på et stort område af Universet. Til et tidspunkt er rumfanget af dette områdeV1, og gennemsnitlig densitet er p1. Til et senere tidspunkt har området udvidet sig til rumfanget V2 og den gennemsnitlig densitet er blevet p1. Vi går ud fra, at den samlede masse inden for dette område af Universet ikke ændrer sig med tiden." 

a. Gør rede for, at der må gælde: V1*p1 = V2*p2

b. Vis, at: r1* p1 = r23 * p2

Benyt, at rumfanget for en kugle er givet ved V = 4/3 * π * r3


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionen for densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2012 af tony tango (Slettet)

altså p= m/V? 


Svar #3
07. marts 2012 af tanjapeder (Slettet)

yes. jeg har lavet a. nogen hjælp til spørgsmål b? 


Skriv et svar til: øvelse 6.1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.