Matematik

Hypotenuser og kateter.

06. marts 2012 af chri273u (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne længden af hypotenusen i en retvinklet trekant, når kateterne har længden 5 cm og 12 cm. Hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af Mixzo (Slettet)

Hej Chri273u

 

Det man gør, er at bruge Pythagoras læresætning som er: a^2+b^2=c^2 og derefter tager man kvadratroden af dette.

dvs. katete^2+den anden katete^2 = hypotenusen.

 

altså.

5^2+12^2=hypotenusen^2

 

derefter tager du kvadratroden af dette for at finde hvad hypotenusen er:

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2012 af Capion1

# 0   Overskriften giver indtryk af, at en retvinklet trekant har flere hypotenuser. Den har én og kun én. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2012 af Danskvaand (Slettet)

c^2 = a^2 + b^2

c^2 = 5^2 + 12^2

c^2 = 25 + 144

c = √169

c = 13


Skriv et svar til: Hypotenuser og kateter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.