Fysik

hjælp til fysik-opgave.

07. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle :-)

nogle som kan hjælpe med denne opgave:

 

Opgave 54

Lysstrålen fra en He-Ne-laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstrålens effekt til 0,5mW. Lysets bølgelængde er 633 nm.

a) Hvad er strålingens fotonenergi?

b) Hvor mange fotoner rammer termosøjlen pr. sekund?

c) Hvad er laserstrålens intensitet W/m2, når dens radius er 1 mm? Er intensiteten større end i sollys?

 

opgave a) kan jeg godt finde ud af , det er mere opgave b) og c) jeg gerne vil have lidt hjælp til :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2012 af peter lind

Hvis du dividerer fotonens energi op i intensiteten af laseren får du antal fotoner pr. sek.

Intensiteten er effekten delt med arealet af pletten fra laserstrålen


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. marts 2012 af mathon

a) Hvad er strålingens fotonenergi?

h·c = 1,98645·10-25 J·m = 1,98645·10-16 J·nm
 

                                          Efoton = (1,98645·10-16 J·nm) / (633 nm) = 3,13815·10-19 J
 

b) Hvor mange fotoner rammer termosøjlen pr. sekund?

                                          N = (5·10-4 J/s) / (3,13815·10-19 J) = 1,5933·1015 1/s

 

c) Hvad er laserstrålens intensitet W/m2, når dens radius er 1 mm? Er intensiteten større end i sollys?

                                          P = (5·10-4 W) / (4π·10-6 m2) = 39,8 W/m<  1388 W/m2
                                                                                                                solarkonstanten

 


Svar #3
07. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

Mange tak for hjælpen! i b'eren, hvor får du 5*10^-4 J/s fra?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. marts 2012 af mathon

                   0,5 mW = 0,5·10-3 W = 5,0·10-4 W


Svar #5
07. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

Tusind tak for det mathon! super dejligt med den hurtige hjælp! :-D


Svar #6
07. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

Nu spørger jeg lige igen, men i opgave c) hvillken formel er det du bruger der?  :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2012 af mathon

 skulle være                                    

                                 P / A = (5·10-4 W) / (4π·10-6 m2) = 39,8 W/m<  1388 W/m2
                                                                                                             solarkonstanten


Skriv et svar til: hjælp til fysik-opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.