Matematik

lineære..

07. marts 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

har tidligere skrevet dette spørgsmål men fik formuleret det forkert så prøver igen

 

Størrelsen af Sjællands befolkning voksede med god tilnærmelse linært i perioden 1900-1965.

A) Bestem en linær model, når det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1 003 076 og i 1950 var 1 610 123.

B) Hvad fortæller konstanterne i den fudne lineære model om befolkningstallet?

 

A) har jeg fået til y=15565,31x+831857,62

 

B kan jeg ikk jeg finde ud af, hvad står disse tal for? normalt står a for fx hvor mange der var i år 1911 og b står for hvor meget det stiger hvert år, men i denne betyder det ikk det.. hvordan ska man så foltolke tallene?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af nielsenHTX

har du overhovedet læst dit andet indlæg?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af PeterValberg

Normalt er modellen for en lineær udvikling (funktion):

hvor b er "startværdien", - altså fx det antal, der var af en given størrelse
det tidspunkt, hvor modellen starter

a er den tilvækst, der "finder sted" hver tidsperiode.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som du har skrevet det, er x årstallet -1900. I forskriften y = ax + b angiver konstanten a den årlige tlvækst i befolkningstallet. Med din definition af x, er din konstant b = 831857,62 befolkningen i året 1900 (ifølge modellen).


Skriv et svar til: lineære..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.