Matematik

Vektorer

08. marts 2012 af cawchamp (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet har en kugle ligningen  x^2+y^2+z^2=29 Punktet p(0.2.5)   ligger på kuglen.

a) Bestem en ligning for kuglens tangentplan   i punktet  P

 

 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave :) 

Nogle der kan give mig et clue :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Du kan prøve at kigge på din matematik bog og se om du kan finde ud af det ... Ellers kan du vende tilbage og bede om hjælp hvis du er gået i stå ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis kuglen har ligningen

(x -a)2 + (y -b)2 + (z -c)2 = r2

og punktet (x0 , y0 , z0) ligger på kuglen, har tangentplanen til kuglen i punktet (x0 , y0 , z0) da ligningen

(x - x0)(a - x0) + (y - y0)(b - y0) + (z - z0)(c - z0) = 0


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.