Matematik

Logaritmer

09. marts 2012 af hejsalol1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Hvordan løser jeg denne her opgave? UDEN CAS

log(y)=x*log()+log(3.2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Der mangler noget ... Hvad skal du løse?


Svar #2
09. marts 2012 af hejsalol1 (Slettet)

Isoler y


Svar #3
09. marts 2012 af hejsalol1 (Slettet)

Her er hele opgaven. Den skulle jeg selvfælgelig have startet med:

Isoler y i
log(y) = x · log(1.05) + log(3.2) .
Hvilken type sammenhæng er der mellem de variable x og y (dvs. hvilken slags
funktion er det)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2012 af YesMe (Slettet)

... kun hvis du er god til at huske regneregler i logaritme .. så

log(y) = log(1.05x·3.2)

y = ..........


Svar #5
09. marts 2012 af hejsalol1 (Slettet)

Selvfølgelig. Forstod den ikke da jeg ikke havde læst "isoler y" til at starte med. Tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.