Debat

Selvmord

12. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen! Jeg skal skrive et essay om "Selvmord" til imorgen, og ville derfor også høre jeres meninger vedrørende emnet.

Spørgesmålet er meget enkelt: "Hvad synes du om selvmord, og hvorfor?"

Tusind tak på forhånd :D


Brugbart svar (4)

Svar #1
13. marts 2012 af NejTilSvampe

Jeg er total fan af det der.


Svar #2
13. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

Ej! jeg er altså seriøs :(


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. marts 2012 af maria00 (Slettet)

Har du svært ved at begynde med at skrive på den eller, det som du har skrevet øverst


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. marts 2012 af Trintrunten (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #5
13. marts 2012 af rikkemortenseen (Slettet)

Kast dig selv ud af vinduet, også kan du skrive din opgave på hospitalet. Fed idee igos? ;-) desuden så kan du vide mere om selvmord hvis du prøver det! GØR DET


Svar #6
13. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

#4 Trintrunten, men hvorfor begik du ikke selvmord?


Svar #7
13. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

#5 God ide :D Men er bange for højder... Hvad skal jeg gøre?


Svar #8
13. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

#3 Nej, det er lige meget med essayet.. Har skrevet et, men vil bare høre hvad andre menneskers meninger om selvmord, for der er jo mange forskellige meninger og synspunkter vedrørende dette...


Brugbart svar (2)

Svar #9
13. marts 2012 af Trintrunten (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #10
13. marts 2012 af rikkemortenseen (Slettet)

#7

hop ud fra 2 sal, det er da ikke særlig højt. :p


Svar #11
14. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

#10 Jamen så er der mindre chance for at jeg dør!

Hvad med at drukne?? Nej.. Jeg er bange for vand!

Hvad med at kvæle mig selv?? Nej.. Jeg hader sådan noget..

Eller at hænge mig selv? Nej.. kan ikke li at hænge fra loftet..

Hvad med at tage piller? Nej.. har pilleskræk!

Hvad med at skyde mig selv? Nej ved ikke hvor jeg kan skaffe en pistol fra og hader blod!!

Hvad med at skære pulsen? Nej.. er bange for knive og blod...

Hvad skal jeg så gøre rikkemortenseen???


Brugbart svar (2)

Svar #12
14. marts 2012 af NejTilSvampe

Gider i godt holde op med at lave sjov med sådan noget her..


Svar #13
17. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

#12 Det var da dig der startede det!


Brugbart svar (4)

Svar #14
17. marts 2012 af Tweet (Slettet)

Jeg synes, at det er en selvisk handling, hvis man har familie og venner. Det er sørgeligt, at nogle kan være så deprimeret, at de mener, at det er den eneste vej ud. Dem har jeg ondt af - de er svage. Dog har jeg mere ondt af familierne og vennerne / veninderne end af selve personen, der begår selvmord. Ikke at jeg ikke har ondt af selve personen, fordi det har jeg også - bare ikke i samme grad som jeg har for familierne osv. : / 
Nogle begår selvmord, fordi de føler sig ene og alene. Det er selvfølgelig sørgeligt, at de har det således, men jeg synes ikke, at man bør give op - hvis man mener, at tingene ikke kan blive værre, så kan det vel kun gå bedre efterfølgende eller hvad?

MvH TweeT


Svar #15
17. marts 2012 af Ayesha2101 (Slettet)

#14 Det er faktisk også den samme holdning jeg har :) Jeg mener også, at det er svage mennesker der begår selvmord. Jeg ved at det er meget let for mig at sige sådan noget, men det er jo rigtigt. Jeg ved, at det kan være utrolig hårdt, men nogle gange skal man holde op med at være så negativ, og se det lyse ved livet og prøve at gøre det dårlige godt igen. Det hjælper altid meget at tænke: Det kunne jo have været værre, og mange mener at de har det værst i hele verden, men det er jo ikke rigtigt. Og desuden, hvis det er meget alvorligt, kan man nu til dages også få hjælp hos psykologer osv, for hvor der er en vilje, er der en vej... Og du klare alting bare du tager dig sammen!


Brugbart svar (2)

Svar #16
17. marts 2012 af Tweet (Slettet)

Det er ret svært for folk, der lider af depression.


Brugbart svar (2)

Svar #17
18. marts 2012 af Hjarnø (Slettet)

Jeg kan slet ikke forstå, at der er nogle mennesker, der er så svage, at de begår selvmord, når vi i Danmark har verdens største offentlige forbrug og deraf verdens højeste overførselsindkomster. Det er i hvert fald ikke finansielle problemer, der bør få en til at tage billetten.

Desuden skal jeg lige sige, at jeg har været indlagt på psykiatrisk afdeling i seks uger, fordi jeg havde en depression i middelsvær grad. På det tidspunkt ville jeg helst have haft, at en gav mig en kugle for panden, men jeg ville ikke selv turde trykke på aftrækkeren, hvis jeg havde muligheden. Det kræver et vist mod at begå selvmord.

Se lige denne billedreportage:

http://www.archive.worldpressphoto.org/search/layout/result/indeling/detailwpp/form/wpp/q/ishoofdafbeelding/true/trefwoord/year/1987/trefwoord/photographer_facet/Paul%20Vathis

Den har jeg grinet meget over.


Brugbart svar (2)

Svar #18
22. marts 2012 af linekr (Slettet)

Jeg synes, det er lidt nemt at kalde folk, der begår selvmord svage. Og det er endnu nemmere at sige at folk bare skal se tingene fra den lyse side. I mine forskellige jobs, er jeg både stødt på unge med PTSD(på grund af krigstruamer), incestramte piger med borderline, maniodepressive mv.  Hvis man har været i tæt kontakt med mennesker, der har det så svært og er så forpinte, er det svært at dømme en selvmordshandling. Nogle mennesker bliver aldrig raske. Skal de leve et liv fuld af smerte, fordi vi andre har brug for dem. Hvem er det så der er egoistisk? Jeg tror ikke, vi kan tillade os at dømme andre, før vi har gået i deres sko.


Brugbart svar (2)

Svar #19
22. marts 2012 af Tweet (Slettet)

#18 

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men jeg har også stødt på folk, der har været meget igennem. Således har jeg den holdning, jeg har. Det er selvfølgelig tragisk, at folk lider så meget, at de føler, at den eneste udvej er døden. Det vil dog ikke ændre på, at jeg finder dem svage. Det skyldes, at jeg kender én, der har været i gennem ting, som ikke en gang bliver vist i tragiske film.

"Skal de leve et liv fuld af smerte, fordi vi andre har brug for dem. Hvem er det så der er egoistisk?"
- Man kan ikke rigtig være egoistisk, hvis ikke man ved, at den person, man har brug for, lider af fx depression. Så jeg holder mig stadig til, at det er den, der begår selvmord, der foretager sig en egoistisk handling. Det er dog utrolig synd ofr vedkommende, fordi de har det så elendigt og ser døden, som den eneste udvej. Nogle kan virkelig ikke gør for det, men andre kan godt tage lidt for let på døden.

Nu mener jeg heller ikke at alle, der begår selvmord, er svage og egoistiske.


Brugbart svar (1)

Svar #20
23. marts 2012 af NejTilSvampe

Nævn en handling der i bund og grund IKKE er egoistisk.

Og forklar så hvordan egoisme bliver til svaghed. For jeg kan slet ikke følge jer..

Og for lige at komme jer i forkøbet, anonym velgørenhed er en egoistisk handling. Det giver en god følelse og dette er en belønning i sig selv. Der er ikke nogen som vil udøve velgørenhed hvis det gjorde fysisk og psykisk ondt på dem, eller hvis de blev kede af det etc.

Den mindst egoistiske handling jeg kan forstille mig er, at ofre sit liv til fordel for andre... Men det er åbenbart også egoistisk og svagt..


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.