Matematik

Trigonometri: Beregn ∠A

12. marts 2012 af SaraLu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Hvordan beregner jeg ∠A, når jeg kender til at c = 7,67, b = 3,14 og arealet af trekanten er 29,8?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af nielsenHTX

kaldes arealet af trekanten T gælder det:

T=b*c*sin(A) indsæt og find A


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2012 af mathon

                                2T = b·c·sin(A)            indsæt og beregn derefter A


Svar #3
12. marts 2012 af SaraLu (Slettet)

Man kender jo netop ikke A, så hvordan skal man kunne indsætte et tal ind der, når man ikke kender det? Er det meningen at jeg skal i gang med at isolere sin(A) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2012 af nielsenHTX

#2 hov ja manglede lige et 2 tal, takker


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2012 af mathon

                               sin(V) = sin (180º-V) = 2·29,8 / (3,14·7,67)

                               sin(V) = sin (180º-V) = 2,44599          hvilket viser det disharmoniske i dine oplysninger

                                                                                                   da sin(V) = sin (180º-V) ≤ 1

hvis ikke løsningen er: DEN TREKANT ER IKKE GEOMETRISK MULIG


Svar #6
12. marts 2012 af SaraLu (Slettet)

Hvorfor skal det ganges med 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2012 af mathon

         fordi
                              T = (1/2)·b·c·sin(A)


Svar #8
13. marts 2012 af SaraLu (Slettet)

Men så hvorfor lige TO og ikke bare en halv så? 


Svar #9
13. marts 2012 af SaraLu (Slettet)

Jeg har fundet ud af løsningen! Mange tusinde tak. 


Skriv et svar til: Trigonometri: Beregn ∠A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.