Matematik

Bevis

12. marts 2012 af Twistcraze (Slettet) - Niveau: C-niveau

(a,b,c) = pythagorisk talsæt

Er (na,nb,nc) også et så?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2012 af Phenomenal (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Pythagor%C3%A6iske_tal 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2012 af den første mohikaner

ja


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2012 af SuneChr

a2 + b2 = c2     ?⇒?    (n·a)2 + (n·b)2  =  (n·c)    ⇔   n2·a2 + n2·b2  =  n2·c2

Ved at dividere med n2 ses, at udsagnet er lig med det oprindelige.

 


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.