Fysik

Hjælp tak

13. marts 2012 af bananman (Slettet)

Hej jeg har en fysik opgave jeg,som jeg ikke lige kan gennemskue.

Den går ud på at finde temperaturen efter den sænket fra 20 atm til 8

og mit spørgsmål er hvilken formel er det jeg skal bruge når jeg kender

Volumen: 10 L

p: 8 atm

skal jeg så sige 10*8 for at finde temperaturen?

PS: temperaturen startede med at være 20 grader celcius


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2012 af Studieguruen (Slettet)

Benyt, at

p·V / T = k


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug idealgasligningen, hvor stofmængden, og volumen er konstant.


Svar #3
13. marts 2012 af bananman (Slettet)

Jeg skal jo finde temperaturen efter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, benyt, at

(P·V / T)før = (P·V / T)efter


Svar #5
13. marts 2012 af bananman (Slettet)

hmm altså så prøver jeg på din måde:

2026 Pa * 5 / 20 = 810,4 Pa * 10 L / ?

Jeg ved jo ikke hvad Tefter er, skal jeg isolere det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaven går jo ud på finde temperaturen Tefter . Er rumfanget V ikke konstant? Bemærk, at temperaturerne regnes efter den absolutte temperaturskala (K).

Pfør·V / Tfør = Pefter·V / Tefter

Pfør = 20 atm, Pefter = 8 atm, Tfør = 20C = 293K


Svar #7
13. marts 2012 af bananman (Slettet)

Volumen fordobles samtidig med at trykket sænkes til 8 atm


Svar #8
13. marts 2012 af bananman (Slettet)

Så V´er ikke en konstant


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det fremgik ikke ligefrem af din opgaveformulering. Men så skal der jo også (før) og (efter) som indeks på V'erne i #6

Pfør·Vfør / Tfør = Pefter·Vefter / Tefter

 


Svar #10
13. marts 2012 af bananman (Slettet)

Så:

2026 Pa * 5 / 293 K= 810,4 Pa * 10 L / ?

Er det sådan du mener, men hvordan finder jeg frem til T (efter)?

Undskyld jeg spørg så meget, men min lærer har ikke forklaret godt.

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man isolerer Tefter af ligningen i #9:

Tefter = (Pefter/Pfør) · (Vefter/Vfør) · Tfør

           = (8/20) · (10/5) · 293K

           = (4/5) · 293K


Svar #12
13. marts 2012 af bananman (Slettet)

= 234,4 K

Tak skal du have.


Skriv et svar til: Hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.