Matematik

isoler a i ligning

13. marts 2012 af andersfravbi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey hjælp som overskriften siger isoler a i følgende ligning

((a + 1) / b) - k = m


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

a = m*b+b*k-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Læg k til på hver side og gang igennem med b.

Se om ikke det hjælper dig igang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Læg k til på hver side, gang med b på hver side, og træk 1 fra på hver side:

a = (m+k)·b - 1


Svar #4
13. marts 2012 af andersfravbi (Slettet)

må man godt gange med b når b er i nævneren ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2012 af Ø,P (Slettet)

((a + 1) / b) - k = m

hæver parentes.

( a + 1 / b )  - k = m

fjerner anden parentes, og fjerner b.

a + 1 / b * b - k = m * b

fjerner k

a + 1 - k + k = m * b + k

Fjerner 1

a + 1 - 1 = m * b + k - 1

a isoleret

a = m * b + k - 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er desværre helt forkert på så mange måder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det må man, forudsat, at b ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2012 af Ø,P (Slettet)

sorry ville bare hjælpe.

det er jo folkeskolen


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2012 af ramme2 (Slettet)

 #4   når du ganger med b på hver side af lighedstegnet så forsvinder nævneren b på venstre side af lighedstegnet. Det gør ligningen nemmere fordi du ikke længere har en brøk

b*((a + 1) / b) = ( m+k)*b   =>   a+1 = (m+k)*b

 


Svar #10
13. marts 2012 af andersfravbi (Slettet)

det ved jeg godt :) men vidste ikk om man måtte gange med b når den stod i nævneren :) men tak for hjælpen guys :)


Skriv et svar til: isoler a i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.