Matematik

Bestemmelse af forskrift for funktion

13. marts 2012 af marieblond (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave for, hvor jeg skal bestemme en forskift for funktionen, men det er SÅ længe siden vi har arbejdet med det... Så mangler hjælp (-: 


Opgaven lyder:

En ret linie har hældningskoefficten -2 og skærer koordinasystemst førsteakse i punktet P(3,0)

Bestem en forskift for den funktion f, der har denne rette linie som graf. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

Du kender a, og at punkt på linjen (3,0). Dermed har du: 0 = -2*3+b (Da det er en ret linie)

Du kan nu isolere b, og bestemme forskriften. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af DrNielsen

y = a*x + b

a er hældningen, b er skæring med y-aksen

Indsæt dit punkt P(x,y) = P(3,0) i ligningen og find b;

0 = -2*3 + b

b = 6

y = -2x + 6


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.