Matematik

Isoler x

13. marts 2012 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

0 = (x - 1) * (x2 - 4x + 6)

Hvordan isolere jeg x, trin for trin? 

Jeg prøvede at gange den første parantes ind i den anden, men det blev noget rod.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2012 af nielsenHTX

brug nulrelgen

0 = (x - 1) * (x2 - 4x + 6) for

(x - 1)=0 eller (x2 - 4x + 6)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen og løs så de to udskilte ligninger hver for sig.

0 = (x - 1) · (x2 - 4x + 6) , dvs

x -1 = 0 ∨ x2 - 4x + 6 = 0


Svar #3
13. marts 2012 af anne881m (Slettet)

Jeg skulle vise at der var ét nulpunkt


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2012 af nielsenHTX

#3 det passer også da prøv at løs

x2 - 4x + 6 = 0 start med at finde diskriminanten og se hvad det tal betyder


Svar #5
13. marts 2012 af anne881m (Slettet)

Jeg fik det til at give 1,14=x ?

(Jeg må ikke bruge lommeregner, men den siger at  0 = (x - 1) · (x2 - 4x + 6) <=> x = 1 )


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2012 af nielsenHTX

#5 ja så prøv at gøre som foreslået i #4

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.

x2 - 4x + 6 = (x -2)2 + 2 > 0 ,

så det er kun ligningen x-1 = 0, der har en løsning.


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.