Matematik
Matematikbutikken (haster)
14. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej,
Jeg er 3.g matematiker, og overvejer at købe facitlisten fra matematikbutikken til bogen "Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik - 1-årigt forløb til A-niveau" derfor ville jeg gerne høre om der er nogle, som har bestilt facitlisten og hvad de synes om den?
Mvh Line-
Jeg er 3.g matematiker, og overvejer at købe facitlisten fra matematikbutikken til bogen "Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik - 1-årigt forløb til A-niveau" derfor ville jeg gerne høre om der er nogle, som har bestilt facitlisten og hvad de synes om den?
Mvh Line-
Svar #1
14. september 2003 af SP anonym (Slettet)
ok jeg har brug for hjælp til en opg. fra en blæk regning der lyder:
Central park er new yorkernes grønne åndehul
parken har et arel på 340 ha
(1 hektar = 1 ha = 10000 kvadrat m)
parken er fem gange så lang som den er bred
hvor lang og hvor bred er parken?
lyder måske simpelt men den volder mig nu problemer kan i hjælpe?
Central park er new yorkernes grønne åndehul
parken har et arel på 340 ha
(1 hektar = 1 ha = 10000 kvadrat m)
parken er fem gange så lang som den er bred
hvor lang og hvor bred er parken?
lyder måske simpelt men den volder mig nu problemer kan i hjælpe?
Svar #2
14. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Kald bredden af parken for x, så kan du opstille ligningen
x*5x = 3,4*10^6 m^2 <=>
x^2 = 6,8*10^5 m^2 <=>
x = (6,8*10^5 m^2)^(1/2) <=>
x = 825 m
Dette er selvfølgelig forudsat er Central Park har form som et rektangel, og da det er tilfældet, så har du altså at
længden = 4123 m
bredden = 824.6 m
x*5x = 3,4*10^6 m^2 <=>
x^2 = 6,8*10^5 m^2 <=>
x = (6,8*10^5 m^2)^(1/2) <=>
x = 825 m
Dette er selvfølgelig forudsat er Central Park har form som et rektangel, og da det er tilfældet, så har du altså at
længden = 4123 m
bredden = 824.6 m
Svar #3
14. september 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg kan sige at jeg købte facitlisten til matematik b-niveau, og den var jeg ganske tilfreds med. Der var intet at klage over.
Så jeg tror roligt du kan købe en :)
/Xabbu
Så jeg tror roligt du kan købe en :)
/Xabbu
Skriv et svar til: Matematikbutikken (haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
