Matematik

Skæring af lineær- og andengradfunktion?

15. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan man finde skæringspunktet for en lineær og en andengradsfunktion ved beregning uden brug af Graph-program osv?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af mathon

      Ja


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2012 af mathon

           førstegangsprøv
                                                f(x) = x2

                                                g(x) = x + 2


Svar #3
15. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

JJeg forstår det stadig ikke. kan du komme med et eksempel? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2012 af mathon

      i eksemplet i #2

                       skæring kræver
                       bl.a. samme
                       andenkoordinat

                                                             x2 = y = x + 2
  dvs

                                                             x2 - x - 2 = 0
                                    
                                                                  x1 = -1   v   x2 = 2     som indsat i    f(x) = x2
  giver
                                                                 y1 =( -1)2 = 1          y2 = 22 = 4
  hvoraf
  skæringspunkterne
                                                                S1(-1,1)           S2(2,4)


                                                                 

            
 


Svar #5
16. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Hvad så hvis det er: f(x) = ½ x – 7       g(x) = -x2 + 5   ???
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2012 af mathon

så har du

                       skæring kræver
                       bl.a. samme
                       andenkoordinat

                                               -x2 + 5 = y = (1/2) x - 7
  dvs
                                              
x2 + (1/2) x - 12 = 0

                                                  x1 = ( -1-√(193)) / 4   v   x2 = ( -1+√(193)) / 4     som indsat i    y  = (1/2) x - 7
  giver
                                                  y1 = (
- 57 - (√(193) ) / 8           y2 = (- 57 + (√(193) ) / 8 
  hvoraf
  skæringspunkterne
                                                        S1
(-3,72 ; -8,86)           S2 (3,22 ; -5,39)


Svar #7
18. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Kan du forklare dette yderligere?

 

Her har du lavet de to om til en andengradsfunktion, ikke? x2 + (1/2) x - 12 = 0

 

Derefter regner du nulpunkterne: x1 = ( -1-√(193)) / 4   v   x2 = ( -1+√(193)) / 4

Men det er da ikke værdierbe fra forskriften????

 

Og hvordan laver du det om til: y1 = (- 57 - (√(193) ) / 8           y2 = (- 57 + (√(193) ) / 8

 

 


Skriv et svar til: Skæring af lineær- og andengradfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.