Matematik

Linie og parabel koordinatsæt.

15. marts 2012 af JonasBorup123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med denne opgave:

I et koordinatsystem er en linje f(x) og en parabel g(x) bestemt ved:

g(x)=x+2

f(x)=x^2+2x
  
a) Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt T og tegn parablen f(x) og linjen g(x) i samme koordinatsystem.

 

Jeg tror det ville være en god idé at starte med at finde a og b til parabelen, som lige nu er angivet ved x ligesom størstedelen af parabel ligningen ax^2+bx. 

Men hvordan jeg finder disse aner jeg ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af nielsenHTX

toppunktets x-værdi kan meget nemt findes ved at løse

f '(x)=0

y -værdien findes så ved at indsætte det x i f(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2012 af peter lind

Det må også stå i din bog; men ellers kan du se på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#andengrad


Svar #3
15. marts 2012 af JonasBorup123 (Slettet)

#1

Jeg forstår ikke helt. altså f'(x) = x+2??

#2

Jeg kunne sagtens finde toppunktet, hvis bare jeg havde min anden gradspolynomie. Men det har jeg jo ikke. Derfor mit problem.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2012 af nielsenHTX

 #3

f '(x)=2x+2=0 ⇒ x=-1

find så selv y-værdien(f(-1))


Svar #5
15. marts 2012 af JonasBorup123 (Slettet)

#4 det er jo for linien du udregner. Der er jo parablen G(x) = x+2 jeg skal finde toppunktet for. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2012 af nielsenHTX

#5 g(x) er IKKE en parabel.... det står endda i opgave formuleringen...


Svar #7
15. marts 2012 af JonasBorup123 (Slettet)

#6 Der er noget i vejen med opgaven kan jeg se: I et koordinatsystem er en linje f(x) og en parabel g(x) bestemt ved:

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt T og tegn parablen f(x) og linjen g(x) i samme koordinatsystem.

 

hmm :/


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. marts 2012 af nielsenHTX

#7 kk

bestemt ved: ??

men g(x) fra #0 er en linje og f(x) fra #0 er en parabel


Skriv et svar til: Linie og parabel koordinatsæt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.