Fysik

Elektricitet

15. marts 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan det passe at mW/(mA)2 giver kiloohm?

Hvis ja, hvordan giver det mening. Har virkelig brug for hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har jo

P = U·I = R·I2 ,

så P/I2 har enhed af modstand. Tilbage er præfixerne:

"m" / ("m")2 = 10-3 / (10-3)2 = 103 = "k"


Svar #2
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

Hmm..tusind tak, men det er fordi jeg er ved at skrive en rapport om joules udvidede lov, og får en parabel, når jeg strømstyrken på x-aksen og effekten afsat i den ydre resistor på y-aksen. Min ligning passer med: Py = -Ri * I^2 + U0 * I

og jeg tænker at enheden for -Ri, er mW/mA^2, men jeg kan ikke få det til at give mening. Det skal i hvert fald give kiloohm, og jeg ved ikke om det jeg har skrevet, gover kiloohm.


Svar #3
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

er det rigtigt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som det fremgår af forklaringen i #1, er den logiske enhed for mW/(mA)2 jo kΩ .


Svar #5
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

okay, tusind tak;)


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.