Fysik

kiloohm

15. marts 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad skal man gange med kiloohm, for at det giver ohm?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Præfixet k (kilo) betyder 1000.

1kΩ = 1000Ω


Svar #2
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

okay, men det er bare fordi jeg laver en udregning der hedder:

0,0678kΩ • 1000 = 67,8Ω.

Så spørgsmålet er, om jeg skal skrive 1000 og en enhed, eller om jeg bare skal lade være?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2012 af peter lind

Det du skriver på venstre side er 67.8 kΩ. Du skal formodentlig skrive 0,0678kΩ = 67,8Ω


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den udregning er ikke korrekt.

Der gælder jo

0,0678kΩ • 1000 = 67,8kΩ

Hvad er det, du forsøger at udregne?


Svar #5
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

jeg skal få facit ud i ohm og ikke kiloohm. Jeg skal omregne fra kiloohm til ohm.


Brugbart svar (2)

Svar #6
15. marts 2012 af PeterValberg

Alternativt kunne du klare det således:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Men hvad er det, du skal omregne fra kΩ til Ω ? Benyt forklaringen i #1.

Hvis det drejer sig om at omregne 0,0678kΩ er det jo

0,0678kΩ = 0,0678·103 Ω = 67,8Ω

Man omregner ved at benytte, hvad præfixet betyder og så indsætte talfaktoren i stedet for præfixet.


Svar #8
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

okay, tak;)


Svar #9
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

Ved I også om volt/kiloohm giver miliampere?


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvorfor prøver du ikke at udregne det selv:

1V / 1kΩ = 1V/(103Ω) = 10-3 V/Ω = ...


Svar #11
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvad det skal være...


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. marts 2012 af hesch (Slettet)

#9 er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

10-3 V/Ω = 1mA

Præfixet m (milli) betyder 10-3 .


Svar #14
15. marts 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay, tusind tak.


Skriv et svar til: kiloohm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.