Matematik

Reducering

16. marts 2012 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er i gang med at løse en differentialligning og er kommet frem til 198=315/(1+c·e^(0,0004·315·0) )

Desværre stopper mine dårlige reduceringsevner mig her ..

Hvordan isolerer jeg c?

På forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2012 af peter lind

Eksponenten i eksponentialfunktionen bliver 0 0g dermed nævneren 1+c. Gang ligningen med 1+c og divider med 198. træk derefter 1 fra på begge sider af lighedstegnet

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2012 af mathon

 

                                                198 = 315/(1+C·e0,0004·315·0)

                                                198 = 315/(1+C)

                                                 1 + C = 315 / 198 = 1,59091

                                                 C = 0,59091


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.