Matematik

Termins prøve

16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

har lige været til termins prøve, der havde jeg en opgave jeg bare ikke kunne finde ud af, hvilket irritere mig noget så meget. Så håbede i kunne hjælpe mig:

En funktion f er bestemt ved: 

f(x) = 3x+1/x, x>0

Grafen for f og linjen med ligningen y=4 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M

b) Bestem runfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om første aksen.

Ville blive overlykkelig for svar da jeg hader ikke at vide noget i matematik


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

I denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1165623 havde man åbenbart også været til terminsprøve.


Svar #2
16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Okay tak, ser ikke ud til at være en fra min skole af, men lader til personen har siddet til termins prøven i mens han spurgte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2012 af Salihu (Slettet)

skal du ikke bare integrere i opg a) ? dvs. først

finde skæringspunkter mellem f(x) og y og bestemme om

f(x) > y - eller omvent - i intervallet mellem skæringspunkterne (her er y > f(x))

herefter bestemme arealet, som er integralet af y minus integralet af f(x) afgrænset af skæringspunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er korrekt fremgangsmåde.


Svar #5
16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Integrere er det stamfunktionen ?
Og jeg tænkte på om jeg skal omskrive y=4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

#2 Nej, jeg øver mig bare til terminsprøven, som jeg skal her d. 27. 

 

Jeg har brug for lidt hjælp: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1146805#1165825


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2012 af Salihu (Slettet)

#5

Ja, at integrere er bare et andet udtryk for at finde stamfunktionen

Omskrive y=4 til hvad?


Svar #8
16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet)

#4 undskyld det er bare mange af dine opgaver svar overens med mit termins sæt i dag, sorry. 
 

#7Hvordan er nu man finder k i stamfunktionen ? sidst jeg lavet det var i anden g.
Det er bare så er jeg ikke sikker på hvordan jeg skal finde stamfunktionen til y=4


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2012 af Salihu (Slettet)

#8

stamfunktionenerne til y = k er

Y = k*x+c,        hvor c er et led, man kun kan bestemme ved fx at vide hvilke punkter stamfunktionen går igennem

men, når vi trækker to stamfunktioner fra hinanden, forsvinder leddet c (genlæs din mat B)

 


Svar #10
16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Når ja, mange tak og undskyld for min dumhed hehe. 
Jeg tror jeg bruger weekenden på at læse gamle noter. 


Svar #11
16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet)

Ved ikke om nogen af jer har regnet det ud, men kan det passe at arealet er 1,597?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo regnet ud i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1165623#1165726 . Det stemmer ikke med dit resultat.


Svar #13
16. marts 2012 af MikaelGreve (Slettet)

#12 Ups jeg har kommet til at skrive store G og F, derfor det blev et forkert svar, mange tak


Skriv et svar til: Termins prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.