Matematik
Hurtig spørgsmål
Der bliver oplyst, at funktionen f er bestem ved f(x)=3x+1/x, x>0. Grafen for f og linjen med ligning y=4 afgrænser i første kvadrant en punktmængde M.
Vil det sige, at intervallet [a;b] er [x;0] ? Jeg har lavet en graf, og der finder jeg afgrænsninger x=0,33 og x=1
Nogen, der kan hjælpe mig?
Svar #1
16. marts 2012 af mathon
skæringspunkternes førstekoordinater er grænserne for det bestemte integral
a∫b (g(x) - f(x))dx 0<a<b
Svar #3
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)
ok tak for hjælpen. Kan du hjælpe mig med opgaven på følgendr tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1165369&goto=1165574#1165574
Svar #4
16. marts 2012 af Lillozz (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af det, har prøvet, men får nogle mærkelig tal. Jeg har vedhæftet opgaven. Er der ikke nogen, der vil hjælpe mig?
Svar #6
16. marts 2012 af mathon
skæring kræver
f(x) = g(x) x>0
3x + (1/x) = 4
3x2 + 1 = 4x
3x2 - 4x + 1 = 0
x = (1/3) v x = 1
1/3∫1 (g(x)-f(x))dx = 1/3∫1 (4 - 3x - (1/x))dx = [4x - (3/2)x2 - ln(x)]1/31 =
4·1 - (3/2)·12 - ln(1) - (4·(1/3) - (3/2)·(1/3)2 - ln(3-1)) =
4 - (3/2) - 0 - (4/3) + (1/6) - ln(3) =
(24 - 9 - 8 + 1)/6 - ln(3) = (4/3) - ln(3) ≈ 0,234721
Skriv et svar til: Hurtig spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
