Matematik

Vektorer

18. marts 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

En rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. I enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden. I romben ABCD er A (6,4) og B (9,8). Desuden er BC parallel med x-aksen. Bestem koordinaterne til C og D samt til diagonalernes skæringspunkt.

Er der nogen der kan hjælpe med udregningen? (Jeg kan finde ud af regne sådan en opgave når der er givet 3 punkter, men ikke med to)

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af SuneChr

AB  =  (9 - 6  ;  8 - 4)  =  (3 ; 4)            |AB|  =  √ (32 + 42)

BC  =  (5 ; 0)

C  =  (9 + 5 ; 8)

D  =  (6 + 5 ; 4)

 


Svar #2
18. marts 2012 af cathi (Slettet)

Hvad betyder |AB|? og hvorfor tager du kvadratrod af tallet ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af SuneChr

# 2   Kan forstå, du ikke har lært om vektorer.

|AB|  er længden af  AB.  Findes v.h.a. Pythagoras og er 5.

Da alle siderne i rhomben har samme længde, må C og D have koordinaterne som beskrevet i # 1.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.