Matematik

løsning af ligningssystem

18. marts 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave, som er uden brug af hjælpemidler, er der nogle som der kan hjælpe, for jeg forstår den simpelthen ikke?

På forhånd tak

 

Løs ligningssystemet
-x+3y=6
2x+y=-5


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)


Løs ligningssystemet
-x+3y=6
2x+y=-5

x = 3y-.6

2(3y-6) +y = -5

6y -12 + y = -5

7y = -5+12

7y =7

y = 7/7

y = 1

 

2x + 1 = -5

2x = -5 + 1

x = -4/2

x = -2

 


Svar #2
18. marts 2012 af kamillabruun (Slettet)

okay mange tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af 85anne (Slettet)

Var så lidt :)#2

okay mange tak! :)

Var så lidt :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2012 af wut123 (Slettet)

#2 I tredje sidste linje adderer du med 1  i stedet for at subtrahere

Med lige store koefficienters metode:

Gang den første ligning med 2:

               

Læg nu de to ligninger sammen:

                           

                             

Indsættes dette resultat i den første ligning har vi

                    

                              

 


Svar #5
18. marts 2012 af kamillabruun (Slettet)

okay nu har jeg fået 2 eksempler på hvordan denne opave skal løses. Men der kommer to forskellige resultater, så det er lidt svært for mig at se hvilken en af metoderne jeg skal bruge? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Der kommer ikke to forskellige resultater. Der er regnet forkert i #1, som #4 siger: "I tredje sidste linje adderer du med 1  i stedet for at subtrahere"

En anden metode:

l:    -x +3y  =  6
ll:   2x + y  =  -5

                 ll skal ganges med 3

l:    -x +3y  =  6
ll:   6x + 3y  =  -15

                de to ligninger trækkes fra hinanden

      -7x = 21

         x = -3

                tal indsat i en af de to ligninger.

      -´(-3) + 3y = 6

            3 + 3y = 6

                  3y = 3

                    y = 1


Svar #7
18. marts 2012 af kamillabruun (Slettet)

Okay tak. den her metode forstår jeg godt! :)


Skriv et svar til: løsning af ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.