Matematik

Bestem tallende a og b

18. marts 2012 af Haslund94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nedstående tabel viser antal år efter 1970 og antal unger.

År efter 1970     Antal unger

        0                      700

        8                     2500

        11                   3400

       14                    5200

       17                    7500

       20                   11000

       23                   16000

       27                   25300

 

I en model kan antallet af unger som funktion af antal år efter 1970 med tilnærmelse beskrives ved funktion af typen

f(x)=bax

Hvor f(x) er antal unger, og x er antal år efter 1970.

 

a)Bestem tallene a og b.

 

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal sætte a eller b til at være.

Opgaven kan findes i vejledende eksempler 2010


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af mathon

        

                          ...udfør eksponentiel regression på lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2012 af EmilW93 (Slettet)

Vær opmærksom på at du har med en eksponentiel funktion at gøre. Indsæt dine tal i Excel (to vertikale kolonner). Herefter skal du indsætte denne data i et X/Y scatter-diagram og udføre eksponentiel regression. Find så tendenslinjens forskrift. Heraf fremgår a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2012 af Timeismoney (Slettet)

udfør data vha af TI-89 på lommerregner under (DATA/MATRIX)  også vælger du eksponentiel regression....Hvis du gøre det korrekt, så få du a =1,140387 og b=787,036654


Skriv et svar til: Bestem tallende a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.