Matematik

Stamfunktion + koordinatsæt

18. marts 2012 af Altdetder (Slettet)

Hej sidder lige fast i to opgaver som jeg håber i kan hjælpe med:

Bestem den stamfunktion til
f(x)=-6x^2+x+1
Hvis graf går gennem punktet med koordinatsæt (2,11).


Først integreres funktionen på TI-nspire CAS
=x^2/2-35

og så gik jeg i stå hvad skal jeg med 2,11?

 

 

og

 

Givet funktion:
f(x)=2x+5
a)Bestem samtlige stamfunktioner til f(x)
b)Find den stamfunktion til f(x) som har linjen med ligningen y=x-3 som tangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Du har integreret forkert.

Benyt, at ∫xn dx = xn+1/(n+1) + K


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2012 af Andreww (Slettet)

TI-nspire tager ikke højde for den arbitrære konstant. Den skal du selv huske. Så det ubestemte integrale bliver:

F(x) = -2x3+0.5x2+x+K

Løs følgende med hensyn til K

F(2) = 11


Svar #3
18. marts 2012 af Altdetder (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Stamfunktion + koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.