Matematik

Fuldstændig og partikulær løsning

18. marts 2012 af YesMe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal diskutere begrebet fuldstændig løsning og partikulær løsning.

Hvorkan kan jeg diskutere det?

Såvidt jeg ved, at partikulær løsning er ligesom her: dN/dt = 3t·N

og fuldstændig løsning er dermed ∫1/N dN = ∫3t dt ⇔ N(t) = C·e(3x^2)/2


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den fuldstændige løsning er et udtryk, der beskriver samtlige løsninger til differentialligningen. En partikulær løsning er en bestemt af disse løsninger, der måske opfylder en begyndelsesbetingelse.

Man skal lade være med at blande x og t sammen som den uafhængige variable.


Svar #2
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#1

Mange tak for svaret ... Undskyld, at jeg blandede x og t sammen.


Skriv et svar til: Fuldstændig og partikulær løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.