Matematik
ligger punktet på cirklen.?
16. august 2005 af
Minzi (Slettet)
Hej.
Er så gået igang med matematikken. Men er blevet MEGET i tvivl om en opgave.! Irriterer mig lidt, men vi har li fået dette her emne, så er ikke så meget inde i det, som i sikkert er.!!?
Cirklen er givet ved (x+2)^2+(y+1)^2
skal finde ud af om to føægende punkter er på ellr udenfor cirklen. P(-3,1) og Q(1,-2)
Håber i kan hjælpe et sted derude.
-Tak
Er så gået igang med matematikken. Men er blevet MEGET i tvivl om en opgave.! Irriterer mig lidt, men vi har li fået dette her emne, så er ikke så meget inde i det, som i sikkert er.!!?
Cirklen er givet ved (x+2)^2+(y+1)^2
skal finde ud af om to føægende punkter er på ellr udenfor cirklen. P(-3,1) og Q(1,-2)
Håber i kan hjælpe et sted derude.
-Tak
Svar #1
16. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, du mangler noget i din ligning for cirklen. En cirkel kan skrives som:
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
...du mangler r.
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
...du mangler r.
Svar #2
16. august 2005 af Duffy
Når du engang har gjort hvad Waterhouse siger, så er det blot at indsætte dine punkter P og Q i ligningen og så se om den er sand.
P = (x,y) = (-3,1) indsættes fx.
Duffy
P = (x,y) = (-3,1) indsættes fx.
Duffy
Skriv et svar til: ligger punktet på cirklen.?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
