Matematik

y = ax + b

20. marts 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middellevetiden) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model: y = ax + b. I modellen er x = antal år efter 1995 og y = middellevetiden(år). Det oplyses, at middellevetiden for kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

Jeg skulle finde a og b og jeg har fået dem til 0,23 og 78. Men er det lige tallene fortæller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af Kianna (Slettet)

Du har fundet regneforskriften: y = 0,23x + 78. De fortæller egentlig ikke noget andet end at a = 0,23 og b = 70. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2012 af Kianna (Slettet)

a er hældningskoefficienten og b er skæringen med y-aksen. :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2012 af nielsenHTX

(har ikke regnet din forskrift efter)

men f(x)=0,23x+78   betyder at i år 0 (begyndelsen) levede kvinder 78 år , a=0,23 betyder at kvinder hvert år efter levede 0,23år længere i gennemsnit.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2012 af Timeismoney (Slettet)

0,23x+78, hvor 0,23 er hældingstal og 78 er hvor grafen skærer y-asken.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2012 af Euroman28

ganske rigtigt, så er y = 78 den værdi som svare til hvis du siger

f(0) = 0.23 * 0 + 78 = 78

de 0.23 derimod er det man kalder fremskrivnings-faktoren.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: y = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.