Matematik

Hjælp!!

20. marts 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Uddannelser-til-voksne/Overblik-over-voksenuddannelser/Almen-voksenuddannelse/Proever-og-eksamen-avu/Centralt-stillede-skriftlige-proever-i-avu/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF11/111212%20AVU%20Matematik%20skriftlig%20proeve%20niveau%20D%20opgavesaet.ashx

Jeg fatter hat af alle opgaverne i opgave 4 :(
Please, hjælp mig med at forstå dem!
 

Der er så mange informationer, at det er nemmere hvis i bare kopier overstående link og går ned i opgave 4 og kigger.

Håber virkelig i vil hjælpe mig!!!!

I kan bare tage en opgave ad gangen, hvis det er nemmere. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2012 af hurlumhey (Slettet)

4.1

2 halvcirkler = 80 m
1 halvcirkel = 40 m

320/40 = det antal halvpister Arne har løbet


Svar #2
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Tak :)

Havde selv lavet det sådan, men var lidt i tvivl.

Men er helt lost i de sidste 3 opgaver.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

(Hvis du nu havde tastet et mellemrum efter linket, ville vi faktisk have kunnet klikke på det).

4.1 Hver gang er skiløber er kommet 80 m i lige linie ned ad bakken, har løberen gennemført 2 halvcirkler. Bestem nu, hvor mange halvcirkler løberen har gennemført efter 320m.

4.2 Beregn, hvor mange halvcirkler, der er gennemført efter 6km i direkte linie. Beregn så omkredsen af det antal halvcirkler. Hver halvcirkel har diameteren 40m. Slutresultatet er, at den samlede længde er den direkte længde ganget med π/2 .

4.3 Beregn løbetiden og divider den samlede løbelængde med tiden.

4.4 Her skal man regne den anden vej. Det er faktisk tilstrækkeligt at dividere den samlede længde med π/2 .


Svar #4
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Okay, det veidste jeg ikke man skulle gøre.
Det beklager jeg meget!

Okay, tak.
Jeg prøver det :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2012 af AStokbro (Slettet)

4.1 Det oplyses at for hver 2. halvcirkel en skiløber fuldfører, der når han 80m. En halvcirkel er altså svarende til 40m nedad pisten, opgaven løses da ved 320/40 = Antal halvcirkler

4.2 Pisten er 6000m lang, dvs. 6000/40 = 150 halvcirkler. Du kan beregne den længde der "løbes" på en halvcirkel ved at gange 40 (diameteren) med 3.14 (Pi) og så dividere det med 2. (40*3.14)/2 = 62.8  Hvis du så ganger 150 med 62.8, da giver det 9420

4.3 Du laver først de 9420m om til km og de 45 min om til antal timer (0.75). Derefter:  9.42km/0.75t = 12.56km/t

Jeg er stadig ved at regne lidt på 4.4 :-)

Mvh AStokbro


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

4.2 Som jeg nævnte i #3 finder man så den samlede længde ved at gange den direkte længde med π/2 . Problemstillingen vendes så bare om i 4.4 .


Svar #7
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Jeg har et spørgsmål til opgave 4.2      AStokbro :)

Du siger at for at finde længden som der løbes i, der skal jeg gange diameteren med pi og derefter dividere det med 2.  Er det en formel eller hvor får du det fra? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Omkredsen af en hel cirkel med diameter d er O = π·d . Omkredsen af en halvcirkel med diameteren d er derfor det halve, altså (π/2)·d .


Svar #9
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Ja okay, nu er jeg med :)
Tak.


Svar #10
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Andersen11  hvordan ved jeg lige at jeg i 4.2 skal gange den direkte længde med pi?
Altså tænker at når der bruges pi, så er det vel en formel man bruger, er det ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jeg skrev nu, at man skulle gange med (π/2). Hvis der i alt er løbet n halvcirkler, hver med diameteren d, er den direkte linie L = n·d . Hver halvcirkel har en omkreds på (π/2)·d , så n halvcirkler har en samlet længde på

n·(π/2)·d = (π/2)·L .

Man benytter formlen for omkredsen af en cirkel, som jeg nævnte i #8.


Svar #12
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Hvad står n for? :)
Bare for at være 110% med :)


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

n er det samlede antal halvcirkler. "Hvis der i alt er løbet n halvcirkler ..."


Svar #14
20. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Okay, tusinde tak for hjælpen alle sammen!

Var en rigtig stor hjælp og er glad for i hjalp mig med at forstå opgaverne. :)

Hav en god aften alle sammen! :)


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.