Matematik
Matematik.VIgtIGT Haster
14. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
HEy... ER der ikke nogen der vil være sød at hjælpe med disse opgaver... PLease..Kan simpelthen ikke finde ud af dem...
Løs ligningerne:
a) Log x=2,2
b) 0,5 log x=5-3 log x
c) log (x+5)+5=7
d) 419. 6,28* =2614
E) Log x2= 1,2
Håber virkelig på hjælp
Løs ligningerne:
a) Log x=2,2
b) 0,5 log x=5-3 log x
c) log (x+5)+5=7
d) 419. 6,28* =2614
E) Log x2= 1,2
Håber virkelig på hjælp
Svar #1
14. september 2003 af Dotten (Slettet)
Hej. Ja jeg kan ikke rigtig forstå hvad det er du skal i opgave d, er der ikke noget galt? Opgave E, er det log(x)^2???
Du skal vel bare bruge regnereglerne for logaritmefunktionen.
a) log x = 2,2
10^log x = 10^2,2
x = 10^2,2
b) saml log x'erne på den ene side:
0,5log x + 3log x = 5,
og så er det bare alm. regning, og brug samme metode som i opgave a.
c) Vi har som det næste
log(x+5) = 2,
her bruger du bare metoden som i opgave a og så skulle det være til at finde ud af.
Håber det hjalp lidt på de 3 opgaver.
Du skal vel bare bruge regnereglerne for logaritmefunktionen.
a) log x = 2,2
10^log x = 10^2,2
x = 10^2,2
b) saml log x'erne på den ene side:
0,5log x + 3log x = 5,
og så er det bare alm. regning, og brug samme metode som i opgave a.
c) Vi har som det næste
log(x+5) = 2,
her bruger du bare metoden som i opgave a og så skulle det være til at finde ud af.
Håber det hjalp lidt på de 3 opgaver.
Skriv et svar til: Matematik.VIgtIGT Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
