Fysik

Fysik - Gasser

22. marts 2012 af DocFB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder her og har svært ved en opgave. Jeg har virkelig prøvet at læse rundt omkring på sites og i bogen, men der bidrages ikke nogen steder med noget. 

Spørgsmålet lyder:

"En hest grå i et gangspil, som trækker en pumpe i en mine. Vandet skal løftes 50 m op. Hvor meget vand kan hesten pumpe op pr. minut?"

Min lærer siger at vi skal have fat i formlen for potentiel energi E_pot= m*g*h

Opgaven skal laves til i dag ved 10-tiden så det ville vre fedt hvis der lige var nogen der fik øje på den og kan forklare mig det :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af mathon

 

     1 hestekraft = 1 HP = 745,7 W

         energi pr. minut

                                          E = P · t = (745,7 W) · (60 s) = 44742 J = m·g·h

                                                                                                 44742 J = m·(9,81 N/kg) ·(50 m)

                                                                                                 44742 Nm = m·(490,5 Nm/kg)

                                                                                                  m = (44742 Nm) / (490,5 Nm/kg) = 91,2 kg

                                                                                                  m = V · ρ

                                                                                                  V = m / ρ

                                                                                                  V = (91,2 kg) / (1 kg/L) =

                                                                                                  V = 91,2 L

         pr. minut kan hesten hæve 91,2 L vand 50 meter op

                                                                                                                      

...men hvad har det med overskriften at gøre???                                                                          

 


Skriv et svar til: Fysik - Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.