Fysik

Bølgelængde

22. marts 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med den her?

En protostjerne har på overfladen den effektive temperatur 3,9⋅103 K.
a) Ved hvilken bølgelængde har intensitetsfordelingen som funktion af bølgelængden sit
maksimum?

På forhånd tak ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af mathon

                               

                           λmax = (2898 µm·K) / T = (2,898·106 nm·K) / (3900 K) = 743,077 nm


Svar #2
22. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

Hvad står µm for? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2012 af mathon

 

                             µm = mikro-meter = 10-6 m


Svar #4
22. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

Kan man så ikke bare skrive 2898*10-6*K? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2012 af mathon

 

                 du kan skrive
                                                  (2898·10-6 m·K)


Svar #6
22. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

1000 tak :-).


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.