Matematik

Algebra

23. marts 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Disse to nedenstående udtryk er de samme men med forskellig form: Kan en venlig sjæl forklare mig hvorfor.

 

a*c*M2*ea*M*x/(ea'M*x)2                   og                      a*M2*c*e-a*M*x/(1+c*e-a*M*x)2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Der er en fejl i eet af de to udtryk

Hvis du putter et + c ind sidst i parentesen i det første udtryk giver det mening...

dvs. det første udtryk skal hedde   a*c*M^2*e^(a*M*x)/(e^(a*M*x)   +   c   )^2

Så bliver de ens i følge min lommeregner.

Det er i følge min lommeregner det andet udtryk der kan skrives om...


Svar #2
23. marts 2012 af bonzoadam (Slettet)

Det er rigtig jeg har glemt +c i det første udtryk...typisk, men spørgsmålet er stadig, hvordan de to udtryk kan være ens?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Sæt de to udtryk lig hinanden og fjern a*c*M^2 på begge sidder...

og kald (a*M*x)  for f.eks. k

så har du at...

 

e^k / (e^k+c)^2  =  e^-k / (1+ce^-k)^2

 

benyt potensreglen: (e^k)^n = e^kn

divider med e^k på begge sider...

1/ (e^k+c)^2   =  e^-2k / (1+ce^-k)^2

 

gang brøkerne over på kryds...

 

(1+ce^-k)^2   =  e^-2k (c+e^k)^2

 

Vi ser der er 2 stk kvadratet på en toleddet størrelse...

kvadratet på en toleddet størrelse...... er lig med kvadreatet på første led plus........

....... udregn disse .......

Herefter

Gang hele lortet igennem og brug potensreglen som jeg viste før.

til sidst har du 2 ens udtryk på hver side af lighedstegnet.

 

Hurra. Nyd det gode vejr.

 


Svar #4
23. marts 2012 af bonzoadam (Slettet)

Super, så ved jeg da hvordan jeg skal holde mig beskæftiget det næste stykke tid. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.