Matematik

Omsætningstabel

23. marts 2012 af Abauuz - Niveau: 10. klasse

Hej Sp.

Jeg står i situation som jeg ikke selv kan løse.

Hvordan:

Omskriver man

cm^3 til m^3

km^3 til m^3

dm ^3 til m^3

mm^3 til m^3

.....

dm^3, cm^3, km^3, mm^3, m^3  til 1 dm^3 = 1 liter

.....

cm^3, dm^3, km^^3, mm^3, m^3  til 1 cm^3 = 1ml

og sidst men ikke mindst

dm^3, cm^3, km^3, mm^3, m^3 til Dl = 1 dl ?

Har prøvet at kigge i min formelsamling, men må ærlig talt indrømme, jeg ikke forstod det. Håber ikke deT er for mange opgaver.

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

1m = 10dm = 100cm = 1000mm

1km = 1000m

1m3 = (10dm)3 = (100cm)3 = (1000mm)3 , dvs

1m3 = 1.000dm3 = 1.000.000cm3 = 1.000.000.000mm3 , og

1km3 = (1000m)3 = 1.000.000.000m3

Benyt også, at

1dm3 = 1L og at 1dL = (1/10) L


Svar #2
23. marts 2012 af Abauuz

Mange tak!


Svar #3
23. marts 2012 af Abauuz

Et spørgsmål, hvordan kan 1000m3 være det samme som 1.000.000.000m?


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er heller ikke tilfældet. Som det fremgår af #1 er

1km3 = (1000m)3 = 10003m3 = 1000·1000·1000m3 = 1.000.000.000m3


Svar #5
23. marts 2012 af Abauuz

På den måde. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
23. marts 2012 af Krabasken (Slettet)


Svar #7
24. marts 2012 af Abauuz

Wow. 

Det svar kunne jeg lide ;)


Skriv et svar til: Omsætningstabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.