Matematik
Cos^2 -lingning
14. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har følgende ligning:
Cos^2 (x) = 1/4
Den har jeg noget svært ved at starte på, håber på hjælp
Cos^2 (x) = 1/4
Den har jeg noget svært ved at starte på, håber på hjælp
Svar #1
14. september 2003 af 404error (Slettet)
Flere muligheder. Brug f.eks.
at
cos^2(x)=½(1+cos(2x)),
eller løs den som en skjult andengradsligning.
at
cos^2(x)=½(1+cos(2x)),
eller løs den som en skjult andengradsligning.
Svar #2
15. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Det har jeg lidt svært ved at se det er det samme, hvilken andre løsninger er der?
Svar #3
15. september 2003 af 404error (Slettet)
Du kan vise at
cos^2(x)=½(1+cos(2x)),
vha. additionsformlerne, men det behøver du ikke bekymre dig om. Det nemmeste er så absolut at sætte
t:=cos(x),
og så løse t^2=1/4 og slutteligt indsætte cos(x) i stedet for t.
cos^2(x)=½(1+cos(2x)),
vha. additionsformlerne, men det behøver du ikke bekymre dig om. Det nemmeste er så absolut at sætte
t:=cos(x),
og så løse t^2=1/4 og slutteligt indsætte cos(x) i stedet for t.
Skriv et svar til: Cos^2 -lingning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
