Matematik

Reducering af potenser

24. marts 2012 af Mango28 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan reducerer jeg udtrykket; 1,5*10^6*8*10^-3*2*10^5

Jeg får det til 24*10^8 og så kan jeg ikke rigtig komme videre, så der kun står et ciffer foran kommaet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2012 af mathon

                  

          1,5*10^6*8*10^-3*2*10^5 = (1,5·8·2) · (106·10-3·105)  = 24·106+(-3)+5 = 24·108 = 2,4·101·108 =
                                                                                                                           2,4·101+8 = 2,4·109


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2012 af nielsenHTX

når man rykker kommaet en gang til venstre svare det til at divider med 10. så skal man flytte kommaet en gang til venstre skal man hæve potensen med 1, da man ikke må ændre tallet.

24*108=2,4*109


Svar #3
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Reducering af potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.