Matematik

Regression

25. marts 2012 af YesMe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er det vigtigste ting at kigge på, hvilke model der passer/er bedst; r eller r2 ,

når det ligger/er tæt på eller lig med 1?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2012 af PeterValberg

hvis r2 > 0,95 skulle den fundne model være god (i forbindelse med en regression)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. marts 2012 af Sendai (Slettet)

Du kan godt vælge at kigge på r2 i anden som er forklaringsgraden for din model.

Problemet er bare, at r2 ikke er det bedste mål til at forklare om det er en god model eller ej. Derudover kan man ikke sige at r2 skal være over et >0,95 for at modellen er god.

r2 har det problemet at forklaringsgraden altid vil stige, hvis du tager flere variable med i modellen - significant eller ej.

Jeg vil derimod anvende adjusted r^2, hvis du skal have et mål for om din model er god. Det er en forklaringsgrad der er mere anvendelig at tolke direkte på, eftersom den straffer din model for det antal variable der er i din model.

Behøver du en mere udbydende forklaring, så skriver du bare.


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

I en mindste kvadraters metode, hvor man har n sæt af datapunkter {xi , yi} , og man har bestemt parametrene for en model

      y = f(x)

er modellens bestemthedsmål R2 givet ved

      R2 = 1 - (∑i (yi - f(xi))2) / (∑i yi2 - n·<y>2) ,

hvor

      <y> = (1/n)·∑i yi


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.