Matematik

Nemme mat spørgesmål (Procent)

26. marts 2012 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan fortælle en metode til disse forskellige opgver?  

1)       0,5%= decimaltal

 

2)       Tilbud: Før, 950 kr. Nu kun, 720 kr. - Hvor mange procent udgør rabatten?

 

3)       Skriv som procent: 20,175. =

 

4)        Reducer: 4(2a-b)-2 (a+2b) =

 

5)        Løs ligningen: x = 13

                                  7

6)        Afrund til et helt antal tusinder, 185495. = 18.000? rigtigt? 

På forhånd mange tak 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. marts 2012 af mathon

1)
           et procenttal omskrives til decimalbrøk ved at dividere med 100


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af mathon

2)
         beregn rabatten i kr

         udtryk rabatten som brøk

         gang brøken med 100 for at få rabatten i procent


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. marts 2012 af mathon

3)
        
et decimaltal omskrives til  procent ved at gange med 100


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2012 af mathon

4)
         gang ind i parenteserne

         hæv parenteserne

         reducer  a'er og b'er


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2012 af mathon

5)
         gang med 7 på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2012 af mathon

6)
         ca. 185000 kan vel ikke afrundes til 18000 ?


Svar #7
26. marts 2012 af annahansen2 (Slettet)

Tak :) 

2) Rabbaten er 230 kr. Hvordan kan jeg få det i brøk?

 

4) Er så dårlig til at reducer! Kender godt metoden men kan alligevel ik, når jeg sidder med det. 

 

5)    35    = 13

        7

 

6) 19.000 undskyld :) Er 19.000 rigtigt? 


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. marts 2012 af mathon

 

 

2) Rabbaten er 230 kr. Hvordan kan jeg få det i brøk?

         som brøk
                                 230 / 950
         i %       
                                 (230 / 950)·100%
                                         
 

 

4) Er så dårlig til at reducer! Kender godt metoden men kan alligevel ik, når jeg sidder med det. 

              4·(2a-b) - 2·(a+2b)

              (8a - 4b) - (2a + 4b)             fortsæt selv herfra

 

5) 
         (x/7) = 13

         7•(x/7) = 7•13

    

 

6)
        mener du i fuldt alvor, at
                                                       ca. 185.000 kan afrundes til 19.000 ???

        Hvis du vandt              185.000 kr, ville du så være tilfreds med at få udbetalt 19.000 kr  ???


Brugbart svar (2)

Svar #9
26. marts 2012 af bummelumbumbum (Slettet)

Opg 1) Du skal bare rykke kommaet 2 takker til venstre, og fjerne procent-tegnet, altså 0,5%=0,005 som decimaltal.
 

Opg 2) Du skal dividere det mindste tal med det største altså 720/950=0,758 og så trækker man det tal fra tallet 1, altså 1-0,758=0,242. Det skal man omregne til procent ved at rykke kommaet 2 takker til højre, så 0,242=24,2% hvilket er facit.

 

Opg 3) Her skal du rykke kommaet 2 takker til højre så du får 20,175=2017,5%

 

Opg 4) Her skal man udgange paranteserne først. Vi deler den op så det er nemmere at forstå. Først 4(2a-b), når man skal gange et tal med et regnestykke i parantes, skal man bare gange tallet med hvert af tallene i parantesen. Altså det vil sige at først siger vi 4*2a=8a og såsiger vi 4*(-b)=(-4b). Sat sammen til et stykke giver det 8a+(-4b), eller bare 8a-4b. Så går vi videre med anden del af regnestykket, som er 2(a+2b). Så udganger vi igen. 2*a=2a, og 2*2b=4b. De giver tilsammen 2a+4b. Så plusser vi første og anden del sammen hvilket giver 8a-4b-2a+4b. Grunden til minustegnet før 2a er fordi der jo var minustegn imellem de to udgangninger. Så tager vi aerne. Der står 8a, og der står -2a, hvilket giver 8a+(-2a)=6a. Nu tager vi berne. Der står -4b og 4b, hvilket giver (-4b)+4b=0b. Plusser man aerne og berne får man 6a+0b, som bare kan forkortes til 6a. Facit er derfor 6a.

Jeg håber at du forstod det.

 

Opg 5) Jeg er ikke sikker på hvad du skrev opgaven var, men hvis der står x/7=13 kan jeg hjælpe.

Når man løser ligninger er der nogle bestemte regler:

1. Man må plusse et hvilket som helst tal til ligningen så længe det er på BEGGE sider af lighedstegnet.

2. Man må minuse et hvilket som helst tal til ligningen så længe det er på BEGGE sider af lighedstegnet.

3. Man må gange et hvilket som helst tal til ligningen så længe det er på BEGGE sider af lighedstegnet.

4. Man må dividere et hvilket som helst tal til ligningen så længe det er på BEGGE sider af lighedstegnet.

 

Så vi ganger med 7 på begge sider af lighedstegnet: x/7*7=13*7, hvilket kan udregnes til x=91

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare opg. 6, men det du har er forkert facit er 185.000 ikke 18.000 som du skrev.


Svar #10
26. marts 2012 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak for den lange og virkelig gode forklaring, det var til gavn :) Afrund til et helt antal tusinder: 185495= 180.000, Det var faktisk det jeg mente, er det rigtigt? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. marts 2012 af mathon

 Nej
                     185.000


Skriv et svar til: Nemme mat spørgesmål (Procent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.