Matematik
Arealfunktionen
Funktionen f(x) = -1/2x + 3.
Arealfunktionen A(x) er arealet under grafen, og over x-aksen i (-1,x), hvor -1 ≤ x ≤ 6.
Angiv A(0) og A(2).
Bestem derefter en regneforskrift for A(x) (for -1 ≤ x ≤ 6).
Umiddelbart ville jeg jo tænke at jeg bare skal finde det bestemte integrale, men det der "over x-aksen i (-1,x)" forvirrer mig lidt.
Men ved ikke helt. :/
Svar #2
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man bør skrive det
A(x) = -1∫x f(t) dt ;
x kan ikke både være grænse og integrationsvariabel i samme udtryk.
I hele intervallet [-1;6] ligger grafen for funktionen f(x) = -(1/2)x + 3 over x-aksen. Arealet er derfor udtryk ved det bestemte integral A(x) .
Svar #3
26. marts 2012 af NejTilSvampe
hmm.. har nu tit set notationen
0∫x f(x) dx til at beskrive definitionen af det ubestemte integral.
Men din rettelse er noteret.
Svar #4
26. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)
Ja opgaven burde nok være formuleret således:..
Arealfunktionen A(x) er arealet under grafen, og over x-aksen i intervallet [-1 ,k ] , hvor -1 ≤ k ≤ 6
Bestem A for k=0 og k=2
Svar #5
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Så skal det jo formuleres "Arealfunktionen A(k) er arealet ..." .
Der er ikke noget til hinder for at definere A(x) som det er gjort i #0. Problemet er, at folk er så låst fast i at et integral kun kan skrives med x som integrationsvariabel.
Svar #6
26. marts 2012 af kiiliikii (Slettet)
Ah, jeg troede faktisk at man skulle finde finde det bestemte integrale ud fra (-1,6)∫.
Mange tak for hjælpen!
Svar #7
26. marts 2012 af kiiliikii (Slettet)
Har beregnet A(0) og A(2), men kan ikke helt finde ud af hvordan man skal beregne regneforskriften.
Skriv et svar til: Arealfunktionen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
