Matematik

Komplekse tal

26. marts 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp.

z = 2+4i.

Opstil z på hhv. rektangulær form og polær form.

Hvordan gør man det? Jeg har fundet modulus og argument..

Modulus: z = 4,4722

Argument: v = 63,43o


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af peter lind

Det du kalder z er formodentlig r. Der gælder så z = 4,4722*eiv


Svar #2
26. marts 2012 af elissa92

Er det på rektangulær form? - Altså jeg ved, at opstillingen ser således ud:

z = r * (cos(v) + i*sin(v))


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formen z = a + ib er den rektangulære form. Formen z = r·eiv er den polære form. I forbindelse med komplekse tal bør man angive argumentet i radianer. Angiv først tallets modulus på eksakt form.


Svar #4
26. marts 2012 af elissa92

Okay, vil det sige, at rektangulær form er: z = 2 + 4i og polær form er: z = 4,4722e1,1071*i ?

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. marts 2012 af PeterValberg

Indenfor el-branchen kan vi godt lide formen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er altid specialgrene inden for fysik, der udvikler deres egne præferencer. I matematisk sammenhæng er det dog ret upraktisk at regne argumenter i grader, specielt hvis man benytter den komplekse eksponentialfunktion. Et udtryk som

ei·180º = -1

antager et ret så fremmedartet udseende.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.