Fysik

Gnidningskoefficient - HJÆLP

27. marts 2012 af Poulan (Slettet)

Hej alle
Jeg er ved at lave min fysikrapport til i morgen har lige et lille spørgsmål:


Jeg har en forsøgsopstilling, hvor en vogn står på et bord, og trækkes af et lod som hænger ned.
m(vogn)= 4,02 kg
 

Den aflæste friktion på en (mlod, Fres)-graf er 0,4 N.
 

Nu vil jeg så gerne beregne gnidningskoefficienten, så denne kan sammenlignes med tabelværdien i Databogen.
Jeg har indtil videre gjort sådan her:
 

Fg=μ*FN  ⇔μ=Fg/FN 
 

Fg er gnidningskraften, μ er gnidningskoefficienten og FN er normalkraften.
 

Indsætter værdier:

μ=0,4N/(m*a)=0,4N/(4kg*9,82 m/s2)=0,4N/39,28N=0,01
Tabelværdien for træ mod træ er 0,2-0,4

ER DET OVERHOVEDET RIGTIGT??? Synes også at den afviger en del – ved I hvad det kan skyldes?
Håber der er en venlig sjæl som lige vil hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2012 af peter lind

metoden er god nok; men afvigelsen er for stor. Min mistanke går derfor på om gnidningskraften er rigtig.


Skriv et svar til: Gnidningskoefficient - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.