Fysik

hjælp :)

27. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

På et kirkeorgel er frekvensen af den dybeste tone 16,35 Hz. Hvad er den effetkive længde af orgelpoben, når denne er er en kvartbølgerresonator?

Skal man ikke bruge formlen

L = 1*bølgelængde/4

L = 1*16,35 Hz / 4 = 4,0875 m kan det passe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2012 af peter lind

Bølgelængden er ikke det samme som frekvensen her 16,35 Hz

Du skal finde bølgelængden af bølgelængde*frekvens = bølgehastighed

Lydbølgers hastighed kan du slå op i din bog eller en tabel


Svar #2
27. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

#1


Det har jeg den er 343 m/s hvad skal man efter

skal man så 343 m/s / 2*16,35 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2012 af peter lind

så er bølgelængden = 343m/s/16,35 Hz


Svar #4
27. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

så lig med 20,97, tusind tak :) .. Men det jeg ikke forstår er, hvordan kan man finde ud af hvilke formel man skal bruge i bogen står der man skal bruge L ( 2 * n - 1 ) * bølgelænge / 4


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2012 af peter lind

Der mangler sikkert noget i den formel. Hvis der står du skal bruge formlen, skal du bare gøre det


Svar #6
27. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

Der står ikke jeg skal bruge denne formel, men i bogen står der L= ( 2 * n - 1 ) * bølgelænge / 4,..


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2012 af peter lind

Det var ellers hvad du skrev; men du kan godt bruge den formel


Svar #8
27. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

#7

Okay så man kan sagtens bruge denne formel :)


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.