Matematik

Hjælp til FSA dec 2011

28. marts 2012 af michaelfdk (Slettet)

Hej alle. 

Jeg skal aflevere FSA december 2011 på fredag, men har lidt problemer med nogle opgaver. Håber at nogle af jer kan være behjælpelige: 

1) 50 dvd'er sælges i en cylinderformet emballage. Målene på cylindernes diameter: 12,4 cm og højde: 9,5 cm. Dvd'erne pakkes i kasser med otte cylindere i hver. 

- Giv et forslag til højde, længde og bredde på en kasse til otte cylindere.....

Hver cylinder med dvd'er vejer 1000 g, og pappet til hver kasse vejer ca. 250 g. Når en palle fragtes, må den højst være 1,6 m høj og ikke veje over 350 kg. 

- Hvor mange dvd'er kan der højst være på en palle?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

opgave 1:

f.eks. fire rækker a' 2 cylindere. Hvad måler det? h x b x L.  tegn evt.

opgave 2:

Der er 8 cylindere i hver kasse, så hver kasse vejer 8kg+250g. = 8,25 kg

max kasser = 350 / 8,25 = 42 kasser (nedrundet)

Tjek om kasserne kan og må være på pallen. Der står ikke hvor stor pallen er. Kun højden max 1,6 m.

Kan de ikke være der, må man udregne hvor mange kasser der så kan stå.

42 kasser = 42 * 8 * 50 DVD'er = _____ DVD'er

 


Svar #2
28. marts 2012 af michaelfdk (Slettet)

Tak for dit hjælp, Singlefyren! 

Jeg havde glemt benævnelser for pallen:

Længden: 60 cm

Bredde: 80 cm

Højde: 12 cm

Vægt: 9,1 kg

VH,


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af SvendMortensen (Slettet)

Med de tilføjede oplysning, kan der maksimale være 41 kasser på en palle. Desuden skal de også kunne stables og samtidig overholde målene, så der kan maksimalt være 13 lag med tre kasser i hvert lag.

Det totale antal dvd'er på en palle er derfor

50 · 8 · 3 · 13 = 15600


Skriv et svar til: Hjælp til FSA dec 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.