Matematik

Parameterkurver

28. marts 2012 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

 

Jeg har lidt svært ved at løse de sidste to opgaver, så ville høre om nogle af jeg kunne give nogle hints.

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-%28stx%29/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/111014_vejledende_eksamensopgaver_med_forberedelsesmateriale_jan_2010.ashx

Mvh

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis du taster et mellemrum efter det lange link til opgaven, bliver det til et hotlink, som man umiddelbart kan klikke på. Som det er skrevet dér, er det lidt svært at få fat i hele linket med musen.

Her er det så

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-%28stx%29/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/111014_vejledende_eksamensopgaver_med_forberedelsesmateriale_jan_2010.ashx
 


Svar #2
28. marts 2012 af Rosekide (Slettet)

Det kan jeg godt se, jeg er lidt bagud med de smarte teknologiske tricks :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2.

Man aflæser umiddelbart ellipsens halve storakse og lilleakse samt den centrum af parameterfremstillingen

(x(t) , y(t)) = (a·cos(t) , b·sin(t)) + (x0 , y0)

Opg 3.

a) Bestem parameterværdien t for punktet P(4,4) . Bestem dernæst vinklen v mellem tangenten og den vandrette linie l . Tangentens retninsvektor er vektoren s'(t) . bestem vinklen w som vinklen mellem s'(t) og vektoren FP .

b) Gennemfør den samme beregning for en vilkårlig værdi af t.


Svar #4
28. marts 2012 af Rosekide (Slettet)

Tak for svaret! Jeg prøver at kæmpe mig igennem det nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Opgave 2

a = 7
 

b = 4
 

O = (1,3)
 

F1 = (1+V33,3)
 

F2 = (1-V33,3)

Se vedhæftede  ;-)  

Vedhæftet fil:1Parameterkurver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

tan(v) = hældningen af tangenten = 1/2

v = 26,6 grader

Da parablen har den egenskab, en stråle fra bændpunktet (FP) kastes tilbage parallelt med parablens akse, ses det, at w og v er henholdsvis indfaldsvinkel og udfaldsvinkel, idet strålen "spejles" i tangenten.
Derfor har vi at w = v for alle punkter på parablen, og at w derfor ligeledes må være 26,6 grader i det viste eksempel.

;-)


Skriv et svar til: Parameterkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.