Matematik

Cosinus relationen

28. marts 2012 af CelAlkj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

Find vinkel A, B og C i en vilkårlig trekant, hvor a=25, b=30 og c=15

 

Efter at have brugt cosinus-relationen til alle tre, får jeg A = 56,3, men cos(B) og cos(C) bliver begge 9 og når jeg forsøger at udregne cos^-1(9) skriver min lommeregner "Error Undeff" 

Kan nogen hjælpe mig???

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2012 af peter lind

Det er fordi cosinus funktionen kun antager værdier mellem -1 og 1. Du har sandsynligvis en regnefejl et eller andet sted.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

cos(A) = 5/9  ,  cos(B) = -1/15  ,  cos(C) = 13/15 ,

alle tre tal i intervallet [-1 ; 1]


Svar #3
28. marts 2012 af CelAlkj (Slettet)

Mange tak ! Jeg fandt regnefejlen. (Jeg havde sat tal ind i relationen før jeg isolerede hhv. cos(A), cos(B) og cos(C). Af en eller anden årsag gik det fint med cos(A) men altså ikke cos(B) og cos(C)) Tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det kan undertiden hjælpe at regne med simplere tal. Den forelagte trekant er ensvinklet med en trekant med siderne

a = 5, b = 6, c = 3 .


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

" i en vilkårlig trekant." (!?) (LOL :))


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, den er jo ikke specielt vilkårlig. Meningen er nok snarere den, at den ikke er retvinklet, hvorfor man skal have fat i maskineriet med cosinusrelationerne for den generelle trekant.


Svar #7
28. marts 2012 af CelAlkj (Slettet)

#5 Jeg citerede ordret fra min opgave 


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg tror du har ret Andersen :)


Skriv et svar til: Cosinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.