Fysik

gitterkonstant

29. marts 2012 af drives (Slettet)

Hej.

 

Hvordan er det lige at man udregner gitterkonstanten når man kun har fået opgivet bølgelængden, længden fra 0.-4. orden og længden fra gitteret til væggen med pletterne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Hvis du prøver at google det er der massere der har spurgt om det før. 

Her er et eksempel fra før idag.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1171900


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2012 af mathon

              tan(φ4) = (a4/L)

              sin(φ4) = tan(φ4) ·cos(φ4) = tan(φ4) / √(1+tan24)) = (a4/L) / √(1+(a4/L)2) = a4 / √(L2 + a42)

hvoraf
              d · sin(φ4) = 4·λ

              d = 4·λ / sin(φ4)

              d = 4·λ·√(L2 + a42) / a4
         

     


Skriv et svar til: gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.