Matematik

Trigonometri, HJÆLP.

29. marts 2012 af asdfghjks (Slettet)

Hej, jeg har to opgaver, som jeg ikke rigtigt kan finde ud at at løse. Nogle af jer, der måske har en ide om det? :-) 

Opgave 1: 

Beregn vinkler og sider i trekant ABC. 

Vinkel B = 35 grader. Siden c = 8 cm. Siden b = 5 cm. 

 

Opgave 2:

Beregn vinkler og sider i trekant ABC.

Vinkel A = 30 grader. Siden a = 14 cm. Siden b = 28 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af peter lind

1) Brug sinusrelationen til at finde vinkel C. Brug reglen om summen af vinklerne i en trekant til ar finde  vinkel A. Brug dernæst sinusrelationerne til at finde a

2) Det er næsten det samme som 1) Det drejer sig blot om navneskift


Svar #2
29. marts 2012 af asdfghjks (Slettet)

Jeg ved, at det har noget med sinusrelationen at gøre, jeg forstår bare ikke helt, hvordan man bruger det. Tror du, at du kan vise det i et eksempel, eller noget? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2012 af mathon

opgave 1

                              har to løsninger
                              da
                                                c·sin(B) < b < c    og   B er spids

 

opgave 2
                              B = 90º
   


Svar #4
29. marts 2012 af asdfghjks (Slettet)

Hm... Tak for svaret :-).


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Opgave 1

Sinus- relationer sammen med vinkelsummen (180)

A = 31,6  (78,4)  gr.

B = 35 gr.

C = 113,4  (66,6) gr.

AB = 8

BC = 4,57  (8,54)

AC = 5

Se vedhæftede  ;-)

Vedhæftet fil:1Trigonometri.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2012 af mathon

som f.eks. beregnes af
                                         sin(Cspids) = sin(180º - Cspids) = c·sin(B) / b

                 C1 = sin-1(8·sin(35º) / 5) = 66,60º                            C2 = 180º - C1 = 180º - 66,60º = 113,40º  

                 A1 = 180º - 66,60º - 35º = 78,40º                             A2 = C1 - B = 66,60º - 35º = 31,6º

                 a1 = c·cos(B) + b·cos(C1)                                        a2 = c·cos(B) - b·cos(C1)

                 a1 = 8·cos(35º) + 5·cos(66,60º) = 8,54                    a2 = 8·cos(35º) - 5·cos(66,60º) = 4,57


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2012 af mathon

eller
         med cosinusrelationen som andengradsligning og derefter til vinkelberegning

                                         b2 = c2 + a2 - 2·c·a·cos(B)

                                         a2 - (2·c·cos(B))·a + (c2 - b2) = 0   

                                         a2 - (2·8·cos(35º))·a + (82 - 52) = 0  

                                         a2 - (16·cos(35º))·a + 39 = 0

            a1 = 8,54                                                                     a2 = 4,57

            C1 = cos-1((a12+b2- c2)/(2a1b))                                    C2 = cos-1((a22+b2- c2)/(2a2b))

            C1 = cos-1((8,542+52- 82)/(2·8,54·5)) = 66,60º            C2 = cos-1((4,572+52- 82)/(2·4,57·5)) =113,40º

            A1 = 180º - 66,60º - 35º = 78,40º                                 A2 = 66,60º - 35º = 31,6º

                    
                   

 


Skriv et svar til: Trigonometri, HJÆLP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.