Fysik

Elektricitet

29. marts 2012 af Melina2650 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et radiokredsløb sidder en modstand på 122 ohm. Det viser sig, at der kun skulle være 112 ohm. Dette ændres ved at lodde en ekstra modstand på, så den sidder parallelt med de 122 ohm.

Hvor stor skal den ekstra modstand være?

 

 


Svar #1
29. marts 2012 af Melina2650 (Slettet)

Passer det at det er denne formel man skal bruge

1/Rr = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3

Så den kommer til at hedde

1/Rr = 1/122 + 1/112

Hvilket giver 0,017 ohm ?????????

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2012 af mrsykko (Slettet)

Dette skal løses sådan

1/R = 1/R1 + 1/R2

1/122 = 1/122 + 1/R2

R2 = 1366,4


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2012 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Tjek vedhæftet fil

Vedhæftet fil:studieportalen 2.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2012 af NejTilSvampe

 


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.