Fysik

Fysikopgaver

29. marts 2012 af hejsalol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen som kan løse disse opgaver for mig? 

Et batteri med hvilespændingen 9 V og indre modstand 0,5 Ohm kobles til en pære med modstand 1,0 Ohm.

a) Hvor stort er spændingsfaldet over pæren?

b) Hvor stor er strømstyrken i kredsløbet?

c) Hvor stor en effekt afsættes i pæren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af mathon

 a) Hvor stort er spændingsfaldet over pæren?

         serieforbundne modstand deler spændingen i modstandstallenes forhold

                       Upol = Upære = (Ry / (Ri+Ry))·Uo 

                       Upære = (1,0 / 1,5)·Uo

                       Upære = (2/3)·(9 V) = 6 V
             

b) Hvor stor er strømstyrken i kredsløbet?         

                       Upære = Rpære· I             

                       I = Upære / Rpære                                da serieforbundne modstand har samme strømstyrke

                       I = (6 Ω·A) / (1,0 Ω)

                       I = 6 A


c) Hvor stor en effekt afsættes i pæren?

                       Ppære = Upære · I = (6 V) · (6 A) = 36 W

 

 

                           
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

Tjek vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:studieportalen 1.png

Skriv et svar til: Fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.